tiistai 22. syyskuuta 2015

Lääkärikäynti ja lähete plastiikkakirurgille... Hui!

Kesällä huomasin inhottavan ongelman. Varsinkin helteisinä päivinä. Laihtumisen myötä, vatsassani on kaksi makkaraa. Ei siellä sisällä ;) Makkaroiden väliin jää napa ja napa-parka ei pääse hengittämään, kun se on siellä makkaroiden välissä jumissa. 

Kesällä varsinkin oli sellainen tunne, että asioista olisi hyvä käydä vähän puhumassa jonkun kanssa, niin ei olisi ehkä niin usein pää huonossa jamassa. Pään kunto kun vaikuttaa koko ihmisen kuntoon, joten se pää täytyy pitää kasassa ;)

Alkusyksystä varasinkin sitten ajan terveyskeskuslääkärille. Ajattelin, että mua jännittää ihan kamalasti ennen lääkäriä ja en oikein osaa olla mitenkään päin ennen sitä, varsinkin ajan lähestyessä. HÖPSIS! Töissä on ollut mukava hoppu ja vapaa-ajalla olen tehnyt mielekkäitä juttuja, niin ei paljoa ole ehtinyt moisia murehtimaan :)

Lääkärissä kävin viime perjantaina, aamusella. Perjantai mulla oli lomapäivä, kun lähdin Keski-Suomen suuntaan viikonloppua viettämään. Aamulla ehdin vähän jännittämään, että millainenhan tyyppi se lääkäri oikein on ja mitä kaikkea mä sille nyt sitten kehtaan kertoa... Lääkäri oli ajallaan ja kaiken lisäksi, hän vielä hymyili, kun otti mut vastaan!

Lääkäri kyseli syytä, miksi olin paikan päälle mennyt. Kerroin sitten, että olen pudottanut painoa ja sen myötä on tullut vähän vaivaa ylimääräisestä ihosta. Lääkärihän toki kysyi, että miten olen painoa pudottanut ja mitä nykyään syön yms. Sitten puhuttiin siitä, mitä elämässä on muutenkin tapahtunut ja siitä, että kaikkia asioita ei ehkä ole aikanaan tullut läpikäytyä. Puhuttiin myös minkäkuvan muuttumisesta ja siitä, että sen hyväksymiseen voisi kaivata vähän apuja. Kerroinpa myös jännittävistä istumaongelmistani ja selkävaivoista. Lääkäri tutki vatsapoimuja ja totesi, että ihan oikein olin havannoinut napaani, että väliinhän se jää ja sanoi, että vatsapoimut on suuret. 

Lopputulemana: Lääkäri lupasi tehdä lähetteen plastiikkakirurgille ja sain yhteystiedot psykiatriselle sairaanhoitajalle. 

Eilen sitten lueskelin tuolta omakanta.fi -palvelusta, että lähete on laitettu eteenpäin ja siitä innostuneena varasin myös ajan (kun sen ihanasti saa varattua netin kautta) sairaanhoitajalle, jotta pääsen juttelemaan asioista. 

Hieman jäi perjantaina olo, että asiat menee nyt nopeasti eteenpäin. Minä kun ajattelin, että perjantaina puhutaan siitä, että lähete ehkä voitaisi laittaa jossain kohtaa, hamassa tulevaisuudessa. Tai siis, että mitä se lähetteen eteenpäin laittaminen vaatii minulta... No, se vaati lääkärissäkäynnin :D

Vähän nyt hämmentää, mutta vielä ei kauhistuta. Katsotaan sitten, kun se kutsu sinne plastiikkakirurgin pakeille oikeasti tulee :)

Viikonloppuna ei onneksi kovin ehtinyt asioita pohtimaan, kun oli mukavaa puuhaa :)  

4 kommenttia:

 1. Ilmiannan itseni! Siskoni Maria linkkasi minulle blogisi, ja minulla on kans samankaltainen projekti menossa. Tosi mielenkiintoista oli lukea projektiasi.

  Mun projekti on hieman erilainen sillä, että lähden liikkeelle ENE-dieetillä, salilla tässä on käyty reilu vuosi ja nyt pääsin mukaan sairaalan painonhallintaryhmään johon tuo ENE-dieettikin liittyy.

  Pistin myös blogin pystyyn, jotta on paikka mihin kirjoitella: http://kilojenkadotus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilmiannosta! ;) Mukava saada blogin tilastojen lisäksi tietää, kuka täällä oikeasti käy lukemassa! :)

   Hurjasti tsemppiä ja jaksamista dieetin kanssa! Muista, ettet ole asian kanssa yksin ja tukea on tarjolla, monestakin suunnasta! :)

   Poista
 2. Samassa jamassa täällä ollaan.. painoa pudotettu -45kg ja kävin, itseasiassa samana päivänä kuin sinä, oman terveyskeskuslääkärin luona saman asian tiimoilta. Selkäsäryt, iho - ongelmat sekä napa tulehtuu vähän väliä, sekä 15v sitten leikattu tyrä ja mahaan laitettu tyräverkko on alkanut kiukuttelemaan.Lähete laitettiin eteenpäin ja nyt vain peukkuja pitämään - meille molemmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska yhteensattuma! :) Nyt vaan odotellaan sitten. Peukut pystyssä täälläkin! :)

   Poista