tiistai 29. syyskuuta 2015

Soitto terveyskeskuslääkäriltä ja tulevaisuuden pohdintaa

Sain eilen puhelun terveyskeskuslääkäriltä. Ei ne asiat menekään ihan niinkuin suunniteltiin, vielä :) Lääkäri siis soitti ja kertoi, että oli tosiaan laittanut lähetteen eteenpäin, mutta nyt häneen oli otettu yhteyttä asian tiimoilta. Painon pitäisi olla pysynyt samassa vuoden verran, ennenkuin lähetettä huomioidaan sen enempää. Painoindeksin tulisi olla myös alle 30. 

Kysyin lääkäriltä, että mitäs nyt, kun ajattelin kuitenkin vielä painoa pudottaa, että saako se olla vähemmän siinä kohtaa, kun lähetettä laitetaan eteenpäin? Vastaukseksi sain, että muutamista kiloista ei varmaan ole haittaa, mutta jos reilusti meinaa pudottaa, niin asia on eri.

Nyt tässä sitten pohditaan, että pudotellaanko painoa pikkuhiljaa, vai otettaisikos käyttöön sellainen tiukka linja ja kohtuullisessa ajassa pudotettais esim. 10 tai 5 kiloa. Tämä kohtuullisen ajan pudotus vaatisi kyllä panostusta paljon enemmän, kuin mitä nyt viime aikoina olen panostanut. 

Toisaalta, tuo kohtuullisen ajan pudotus ja panostaminen saattaisi olla sellainen muutos, mitä nyt kaipaisin tähän väliin. Viime aikoina tuntuu, että olen ollut väsähtänyt tuohon punnaukseen ja ruokien tekoon ja olen yrittänyt mennä sieltä, mistä aita on matalin, eväiden suhteen siis. Ja se sitten on tietysti näkynyt tuloksissa, joita ei ole tullut. Repsahduksiakin on sattunut. 

Mieltä on vetänyt matalaksi myös kovin vetämätön olo, mitä on jatkunut jo useamman viikon. Ei ole paljon mieli tehnyt salille tai muihin hikitreeneihin lähteä, kun välillä on tuntunut, ettei jaksa nostaa itseään sängystä ylös. Sitten, kun sieltä on ylös päässyt, olo on kuitenkin sen verran skarpimpi, että jaksaa vähän puuhastellakin. Iltaisin kuitenkin uni on tullut helposti ja aikaisin, aamulla on nukkunut mahdollisimman pitkään. Levännyt siis ainakin olen! :)

...Mutta ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan ryhtyä toimiin! Ryhdistäydyinkin siis jo eilen! :) Eiliset syömiset meni täysin sovittujen kaloreiden mukaisesti ja sama tapahtuu tänään. Eilen ja tänään töissäkin on ollut mukana tarpeeksi eväitä, jotta sitä hillitöntä nälkää ei ehdi tulemaan ja saa syödä hyvällä omalla tunnolla jättisuuria ruoka-annoksia, kun eväät on fiksusti valittuja ;)

Olen myös todennut, että nyt loppuu herkkujen "korvaaminen" proteiinipatukoilla ja muilla valmiilla ostoksilla. Jos jotain herkkua haluan, niin leivoin itse, niin että ne menee ruokavalion puitteissa.

Jos mä olen tähän pystynyt ennenkin, pystyn siihen nytkin. Viikonloppuna pystyin tähänkin, monen vuoden tauon jälkeen:Suunta on eteenpäin, sillä entiseen ei ole paluuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti